Breda krijgt school voor startende ondernemers

school startende ondernemers

In Breda wordt binnenkort de Ondernemersschool geopend. De Ondernemersschool is een nieuw en erkend opleidingsinstituut dat zich met haar uitgebreide aanbod van beroepsopleidingen en korte cursussen richt op de startende en bestaande ondernemer. 

Komende events:

25 Oktober 2014
WORKSHOP: Hoe pitcht u uw product of dienst met passie
Organisator: Kamer van Koophandel

28 Oktober 2014
BEURS: Exportdag
Organisator: Nederlandse Export Combinatie


Nieuwste lid:

Bram KoxBram Kox
Eersel

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Opleiding-Cursus
Breda krijgt school voor startende ondernemers

school startende ondernemers

In Breda wordt binnenkort de Ondernemersschool geopend. De Ondernemersschool is een nieuw en erkend opleidingsinstituut dat zich met haar uitgebreide aanbod van beroepsopleidingen en korte cursussen richt op de startende en bestaande ondernemer. 

Rubriek: Investeren
MKB heeft nieuwe financieringsvormen nodig

banken startende ondernemers

MKB bedrijven zouden minder afhankelijk moeten worden van kredietverlening door banken. Andere aanbieders zijn nodig om het mkb van meer risicodragend vermogen te voorzien. Verschillende vormen van marktfalen gaan nu ten koste van de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf. Dit blijkt uit een rapport van de Sociaal-Economische Raad (SER). De SER adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. 

Rubriek: Opleiding-Cursus
Veel universitair geschoolden beginnen eigen bedrijf

universitair starter

Pas afgestudeerde universiteitsverlaters kiezen vaker voor het ondernemerschap. Dit wordt toegeschreven aan de toegenomen aandacht voor ondernemerschap in het Nederlandse hoger onderwijs in de afgelopen jaren. Doordat steeds meer mensen kiezen voor het eigen bedrijf is de laatste 10 jaar vraag ontstaan om in het onderwijs meer aandacht aan ondernemerschap te geven. Dit zowel in het HBO als universitair onderwijs. Dit resulteert uiteindelijk in dit sneeuwbaleffect. 

 

Rubriek: Verzekering-Pensioen
ZZP-er moet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid

verzekering zzp startende ondernemers

Werkgeversvereniging AWVN presenteert vanmiddag een voorstel voor een nieuw sociaal basisstelsel voor werkenden aan premier Rutte. Het stelsel van sociale zekerheid moet grondig worden gerenoveerd zodat alle werkenden hierop een beroep kunnen doen, ongeacht de vorm van hun werkcontract, volgens het AWVN. Opvallend is dat er in het manifest ook ruimte is, of juist ruimte is gemaakt voor het groeiend aantal ZZP-ers in Nederland. 

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Nederland in de top 3 bij de European Enterprise Promotion Awards

European Enterprise Promotion Awards startende ondernemers

Op 2 oktober werden in Napels de European Enterprise Promotion Awards 2014 uitgereikt. De twee door Nederland voorgedragen kandidaten, International Business College en Get in the Ring, eindigden in de top 3 van hun categorieën. Encouraging Business Start-ups by Mothers with Young Children uit Hongarije won de prestigieuze Grand Jury Prize, uitgereikt door Joanna Drake, juryvoorzitter en directeur ondernemerschapsbevordering en MKB bij de Europese Commissie.

Rubriek: Ondernemersverenigingen
60 Groningse ondernemers promoten samen hun streek

ondernemers de marne startende ondernemers

Een coöperatie van 60 Groningse ondernemers presenteren hun streek De Marne middels een online gids; Hotel de Marne: Groningse Gids voor avonturiers en eigenheimers. Hotel de Marne is de nieuwste online gids met alle toeristische informatie over het gebied De Marne, Groningen. De schuddende Groningse grond heeft actieve ondernemers uitgedaagd om tegengas te geven en samen te werken om de economische stabiliteit te versterken, de reiziger te koesteren en de toeristische attracties aantrekkelijk te maken.

Rubriek: Uitkering-Reintegratie
Starters vanuit WW doen het goed

starten vanuit een ww uitkering

Mensen die vanuit een WW situatie een bedrijf zijn gestart doen het goed. Ruim tweederde is na drie jaar nog ondernemer. Jaarlijks starten bijna 15 duizend mensen een bedrijf vanuit een uitkering. Dit heeft het UWV onderzocht.

Rubriek: Marktonderzoek
Ondernemer besteedt 20 miljoen dagen per jaar aan ontwikkeling

innovatie startende ondernemers

Ongeveer een kwart van de Nederlandse ondernemers binnen het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) besteedt tijd aan het ontwikkelen van nieuwe of verbetering van producten of diensten, ook wel ontwikkelingsactiviteiten. Daarmee moet de Nederlandse economie het in grote mate hebben van kennis en creativiteit. 

Rubriek: Investeren
750.000 euro voor financiering Brabantse ondernemer

crowdfunding startende ondenemers

De Kamer van Koophandel in Eindhoven inroduceerde onlangs Financieringspoort Brabant. Deze uitbreiding van de KvK-Financieringsdesk informeert ondernemers over slimme financieringsvormen voor hun bedrijf. 

Rubriek: Kamers-van-Koophandel
Ondernemersplein geopend in Rotterdam

ontmoeten startende ondernemers

De KvK Rotterdam wil ondernemers de kans geven in het echt te ontmoeten. De Nederlandse ondernemer wordt steeds digitaler. Dit natuurlijk omdat lijnen via internet korter liggen en zaken sneller geregeld zijn. Maar er moet ook gelegenheid zijn in het echt te netwerken, zo vind de Kamer van Koophandel Rotterdam.

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
1200 ZZP-ers baan kwijt door Belastingdienst

belastingdienst thuiszorg zzp

Door uitvoering van nieuwe wetgeving door de Belastingdienst zijn zo'n 1200 ZZP-ers per direct werkeloos geworden. Het betreft ZZP-ers die binnen de zorg werkten en terminale patienten voorzag van thuiszorg. De Belastingdienst wil een einde wil maken aan de inzet van zzp'ers en zelfstandigen in de zorg. 

 

Rubriek: Marktonderzoek
Het gaat goed met de toeristische sector

toerisme startende ondernemers

Mede door de buitenlandse toeristen is de toerismesector de afgelopen jaren enorm gegroeid. Niet alleen doordat er nou zoveel meer toeristen naar Nederland komen, maar vooral doordat de prijzen die zij moeten betalen enorm gestegen zijn en zij daardoor meer uitgeven.  In 2013 verwelkomde Nederland 12,8 miljoen buitenlandse toeristen in hotels en dergelijke.
Starter? Word nu lid!

Al 11669 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


Belastingforum

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Belastingforum.nl

Vragen over belastingzaken kun je stellen op Belastingforum.nl. In dit forum kunnen ondernemers maar ook particulieren elkaar helpen of door specialisten geholpen worden bij al hun fiscale vragen.
Probeer het nu uit en meld je hier gratis aan.

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!