ZZP-er en MKB zien omzet groeien

omzet groei

ZZP-ers en het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in Nederland zien hun omzet weer groeien. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koopphandel onder 6000 ondernemers. Bij de helft is er sprake van groei, bij de andere helft is de omzet, na tijden van daling, weer gestabiliseerd.

Komende events:

28 Februari 2015
CURSUS: Business Acceleration Programma
Organisator: BGE Business Training

07 Maart 2015
CURSUS: Doorgroeien na de start
Organisator: MKB Cursus en Training


Nieuwste lid:

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Marktonderzoek
ZZP-er en MKB zien omzet groeien

omzet groei

ZZP-ers en het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in Nederland zien hun omzet weer groeien. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koopphandel onder 6000 ondernemers. Bij de helft is er sprake van groei, bij de andere helft is de omzet, na tijden van daling, weer gestabiliseerd.

Rubriek: Opleiding-Cursus
Nieuw seminarprogramma voor ondernemen met Duitsland

duitsland cursus

Marketingstrategieën, fiscale regelingen en taalbarrières: het nieuwe seminarprogramma van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) voor de eerste helft van 2015 helpt ondernemers om makkelijker voet aan de grond te krijgen op de Duitse markt of hun activiteiten in het buurland uit te breiden. 

 

Rubriek: Internationaal-Export
Export van Nederlandse agrarische producten stijgt

groei export

Ondanks een turbulent jaar is de agrarische export in 2014 gestegen naar bijna 90 miljard euro. De Nederlandse agrarische handel is vooral gericht op landen binnen de Europese Unie. De 27 EU-landen hebben samen een aandeel van 77% in de Nederlandse agrarische export.

Rubriek: Startkapitaal
Bedrag crowdfunding in 1 jaar verdubbeld

crowdfunding

Het bedrag dat in Nederland met crowdfunding is binnengehaald is in 2014 verdubbeld ten opzichte van 2013. Vorig jaar werd 63 miljoen euro opgehaald met crowdfunding, bijna twee keer zoveel als de 32 miljoen die in 2013 nog opgehaald werd. In 2014 werden meer dan 2000 projecten en ondernemingen succesvol gefinancierd. In totaal is in Nederland in de afgelopen jaren meer dan 100 miljoen euro via crowdfunding opgehaald.

Rubriek: Netwerken-Acquisitie
Zzp-er hanteert coulant acceptatiebeleid op social media

social media

Zzp’ers hanteren een coulant acceptatiebeleid op sociale netwerken als LinkedIn en Facebook. 37% van de zzp’ers accepteert iedereen die hem toevoegt op Linkedin – ook al kent hij diegene door wie hij is uitgenodigd niet. Wel let de meerderheid (56%) beter op wat hij plaatst op sociale netwerken, sinds hij zzp’er is geworden. 

Rubriek: Marktonderzoek
Ondernemer wordt ZZP-er in 2015

eenpitter

In 2014 zijn er bijna 50.000 ZZP-ers en eenmanszaken bijgekomen. In totaal zijn dat er nu 880.000, volgens de Kamer van Koophandel. In de afgelopen vijf jaar is het aantal ZZP-ers en eenmanszaken in Nederland met 51 procent gestegen. De meeste ZZP-ers of 'eenpitters' zijn een organisatie-adviesbureau begonnen. Verwacht wordt dat deze trend zich doorzet in 2015. 

 
Rubriek: Marktonderzoek
Loondienst wordt weer meer verkozen boven eigen bedrijf

loondienst

De economie trekt weer wat aan. Hierdoor zijn er meer banen beschikbaar en kiezen mensen weer wat vaker om in loondienst te gaan werken in plaats van voor zichzelf te beginnen. Vorig jaar zijn 187.177 startende bedrijven bijgeschreven in het Handelsregister. Dat is 1,2% minder dan in 2013. In het totaal is het aantal bedrijven wel toegenomen in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat er minder faillissementen werden uitgesproken en doordat er minder bedrijven opgeheven zijn. De groei ten opzichte van 2013 bedraagt 5%. Hierin uit zich het voorzichtig economisch herstel.

Rubriek: Netwerken-Acquisitie
Zzp-er besteedt volledige werkdag aan zakelijk netwerken

netwerken

Zzp-ers besteden iedere week een volledige werkdag aan het onderhouden van hun zakelijke netwerk. Ze zijn met name veel tijd kwijt aan online netwerken (75%) en besteden slechts een vierde van deze tijd (25%) aan offline netwerken. 

Rubriek: E-commerce
Hoge omzet webwinkels door kerstinkopen

kerstman

De belangenvereniging van webwinkels in Nederland, Thuiswinkel.org, verwacht een verhoogde omzet bij webwinkels door kerst met maar liefst 32 procent per week. Consumenten kopen steeds meer online. Dit jaar zien we ook een stijgende verkoop van kerstbomen, kerstdecoratie en openhaard hout via internet. 

Rubriek: Startkapitaal
Sterke groei informele investeerders in startende bedrijven

businessangel

Verreweg het grootste deel van de informele investeerders investeert in bedrijven van een familielid, namelijk 60%. Met 26% komen vrienden en buren op de tweede plaats en 8% stopt geld in bedrijven van onbekenden met een goed idee. Die laatste groep wordt met de naam ‘business angels’ aangeduid.

Rubriek: Leeftijd-en-starten
Nieuwe online reality over jonge ondernemers

jonge haantjes

Holland Media Movies komt met de eerste Nederlandse online realityserie: De Jonge Haantjes. In deze serie volgen we zes jongens onder de 26 jaar in hun eerste stappen naar ondernemerschap. De elfdelige serie wordt vanaf 20 januari uitgezonden op het nieuwe online platform The Makers Channel, van FOX Nederland en EU1.TV. Hoofdpartner van het programma is de Kamer van Koophandel.

Rubriek: Personeel
70.000 zzp-ers gestart vanwege gedwongen ontslag

schijnzelfstandige

In een anonieme enquête van de ZZP Barometer onder 1.172 zzp’ers geeft één op de dertien zzp’ers (7,7%) aan zichzelf als ‘schijnzelfstandige’ te beschouwen. In totaal zijn dit meer dan 70.000 zzp’ers die als werknemer gedwongen zijn ontslagen en vervolgens zijn ingehuurd als zzp’er. “Het aantal schijnzelfstandigen is het grootst in de creatieve sector,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

 
Starter? Word nu lid!

Al 11658 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


Belastingforum

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Belastingforum.nl

Vragen over belastingzaken kun je stellen op Belastingforum.nl. In dit forum kunnen ondernemers maar ook particulieren elkaar helpen of door specialisten geholpen worden bij al hun fiscale vragen.
Probeer het nu uit en meld je hier gratis aan.

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!