Column

Het einde van het jaar komt er aan. Wat nu?

John Norder column

Het eind van 2014 komt snel dichterbij. Ik wil de komende maanden extra aandacht besteden aan allerlei zaken, die je nog kunt regelen voor het einde van het jaar. Je boekhouding over het jaar 2014 wordt straks afgesloten, waarna de cijfers zullen worden verwerkt in je aangifte inkomstenbelasting. Zorg er voor, dat je administratie op orde is voor het eind van het jaar. 


Meer columns

Komende events:

01 December 2014
WORKSHOP: Businesskansen met Internet of Things
Organisator: Kamer van Koophandel

02 December 2014
WEDSTRIJD: Finale Shell LiveWIRE Award 2014
Organisator: Shell Livewire / KvK


Nieuwste lid:

sinnasinna
amsterdam

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Tarief-Prijs-Salaris
ZZP-ers eisen voorschot door wanbetaling opdrachtgevers

ZZP voorschot

Omdat meer dan de helft van de opdrachtgevers doorgaans te laat betaalt zien steeds meer ZZP'ers zich genoodzaakt om een voorschotbetaling te eisen. Sommige opdrachtgevers hanteren zulke lange betalingstermijnen dat de ZZP'er hierdoor in de moeilijkheden komt. Anderen komen hun eigen betalingstermijnen niet na. 

Rubriek: Marktonderzoek
Meer vertrouwen ondernemers

ondernemersvertrouwen statistieken

Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van het Nederlandse bedrijfsleven, is aan het begin van het vierde kwartaal hoger uitgekomen dan in het derde kwartaal. De ondernemers zijn nu een jaar lang positief gestemd en het vertrouwen is in ruim drie jaar niet zo groot geweest als nu. Daarnaast zijn de ondernemers overwegend positief over 2015: ze rekenen komend jaar op meer omzet, export en investeringen. De ondernemers voorzien echter geen groei van de werkgelegenheid.

Rubriek: Verzekering-Pensioen
Zzp-pensioenfonds minder in trek dan verwacht

zzp pensioen

Het zzp-pensioenfonds dat vandaag wordt gepresenteerd door vier zzp-organisaties en pensioenuitvoerder APG kan op minder interesse rekenen dan verwacht. Slechts 12,3% van de zzp’ers wil zich in 2015 aansluiten bij het fonds, zo blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 866 zzp’ers. De vier zzp-organisaties becijferden zelf eerder dat maar liefst 60% van de zzp’ers vrijwel zeker deel wil nemen aan het fonds.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
LiveWIRE finalist: ParkFlyRent

Parkflyrent startende ondernemers

 "ParkFlyRent maakt vliegende start met autodeelconcept."  Maak kennis met de 4 LiveWIRE finalisten van dit jaar en stem op jouw favoriet. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE is een initiatief van Shell i.s.m. de Kamer van Koophandel. In dit artikel aandacht voor Niels de Greef  en zijn bedrijf ParkFlyRent dat gevestigd is in Schiphol.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
LiveWIRE finalist: NETICS BV

 NETICS BV startende ondernemers

"Droge voeten houden dankzij ingenieuze dijk van baggerspecie." Maak kennis met de 4 LiveWIRE finalisten van dit jaar en stem op jouw favoriet. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE is een initiatief van Shell i.s.m. de Kamer van Koophandel. In dit artikel aandacht voor Eldert Besseling en Hugo Ekkelenkamp uit Alblasserdam en hun bedrijf NETICS BV.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
LiveWIRE finalist: LG Sound BV

LG Sound BV startende ondernemers

"Unieke combinatie van waterkwaliteitsmetingen en ultrasone geluidsgolven dringt algenstand terug." Maak kennis met de 4 LiveWIRE finalisten van dit jaar en stem op jouw favoriet. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE is een initiatief van Shell i.s.m. de Kamer van Koophandel. In dit artikel aandacht voor Yousef Yousef uit Zoetermeer en zijn bedrijf LG Sound BV.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
LiveWIRE finalist: GainPlay Studio

gainplay studio startende ondernemers

"Hersengestuurde computergame helpt patiënten te ontspannen en stress kwijt te raken." Maak kennis met de 4 LiveWIRE finalisten van dit jaar en stem op jouw favoriet. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE is een initiatief van Shell i.s.m. de Kamer van Koophandel.  In dit artikel aandacht voor Jan Jonk uit Utrecht en zijn bedrijf Gainplay Studio.

Rubriek: Investeren
Minder investeringen in innovatie door MKB

innovatie investeren

De laatste jaren investeert het MKB minder in innovatie. Voordat de kredietcrisis begon lag het aandeel innovatieve MKB-bedrijven nog ruim boven de 60%, vanaf 2008 nam dit aantal af. In 2012 was er een licht herstel, waarbij 58% van de MKB-bedrijven aan innovatie deed. Daarna daalde dit aantal weer, tot 45% in 2014, het laagste niveau sinds het begin van de metingen.

Rubriek: Marktonderzoek
Kleine bedrijven minder optimistisch

startende ondernemers zzp-er minder optimistisch

Kleinere bedrijven zijn een stuk minder optimistisch in hun omzet- en winstverwachting dan (middel)grote bedrijven. Vooral zelfstandigen en ondernemers zonder personeel zijn nog getemperd in hun verwachtingen. Van deze ondernemers verwacht 26% een stijging van de omzet en 31% verwacht een stijging van de winst. Bij de middelgrote bedrijven (met meer dan 10 werknemers in dienst) liggen deze cijfers beduidend gunstiger. 

Rubriek: Startkapitaal
Sharing moet, de planeet raakt op

snappcar startende ondernemers

Auto’s huren van buren, vrienden of onbekenden. Het kan via SnappCar, de Airbnb voor auto’s. Het bedrijf startte in 2011, heeft inmiddels 55.000 deelnemers, 10.000 deelauto’s en wil nu Europa veroveren. En dan te bedenken dat het begon met een goed idee en een lening van… de overheid.

Rubriek: Kamers-van-Koophandel
Ruim 11.500 starters op de KvK Startersdag

De 11.500 startende ondernemers die de Startersdag bezochten hebben steeds meer interesse voor de financiering en fiscale aspecten van hun bedrijf, samen met het vinden en behouden van klanten. Dit bleek tijdens de 14de editie van de Startersdag van de Kamer van Koophandel waar de workshops over deze onderwerpen volle zalen trokken. 

Rubriek: Innovatie
Innovatiefinanciering voor innovatieondernemers

Quickboats StartendeOndernemers

Nederland loopt voorop met innovatieve ontwikkelingen. Van krachtpatsers als ASML tot eenpitters met een uniek product. Wibo van Wier, die de overheid gedag zei om zijn eigen onderneming te starten, behoort tot categorie twee. Hij introduceerde Quickboats in Europa, lichtgewicht opvouwbare boten uit Australië. Nu verwelkomt de overheid de ondernemer aan de andere kant van het loket: voor financiering en advies.
Starter? Word nu lid!

Al 11669 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


utrecht

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Belastingforum.nl

Vragen over belastingzaken kun je stellen op Belastingforum.nl. In dit forum kunnen ondernemers maar ook particulieren elkaar helpen of door specialisten geholpen worden bij al hun fiscale vragen.
Probeer het nu uit en meld je hier gratis aan.

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!