Dijksma op handelsmissie naar Mexico

dijksma mexico

Mexico is een interessante afzetmarkt voor de Nederlandse agrarische sector en daarom gaat staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken samen met 25 Nederlandse bedrijven op handelsmissie naar Mexico. Dit zal zijn op maandag 2 tot en met woensdag 4 maart 2015

 

Komende events:

28 Februari 2015
CURSUS: Business Acceleration Programma
Organisator: BGE Business Training

07 Maart 2015
CURSUS: Doorgroeien na de start
Organisator: MKB Cursus en Training


Nieuwste lid:

PijlsPijls
Den Haag

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Internationaal-Export
Dijksma op handelsmissie naar Mexico

dijksma mexico

Mexico is een interessante afzetmarkt voor de Nederlandse agrarische sector en daarom gaat staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken samen met 25 Nederlandse bedrijven op handelsmissie naar Mexico. Dit zal zijn op maandag 2 tot en met woensdag 4 maart 2015

 

Rubriek: Personeel
ZZP-er ziet zichzelf geen bedrijf met werknemers leiden

geen personeel zzp

Het merendeel van de zzp’ers verwacht geen personeel aan te nemen, ook niet tijdelijk bij grote drukte, en ziet een baan in loondienst ook niet zitten. Eén op de vijf zzp’ers ziet zichzelf wel een bedrijf met werknemers leiden. Een klein deel van de zzp’ers, 8%, ziet zichzelf als tijdelijk zzp’er. 18% ziet zichzelf op termijn een bedrijf met werknemers leiden. 

Rubriek: Marktonderzoek
Ondernemersvertrouwen verschilt per regio

regio onderzoek COEN

Het ondernemersvertrouwen in Nederland verschilt per reio en is het laagst in Noord-Nederland. Op de variabelen omzet, export, personeel, investeringen en winstgevendheid is de score in Noord-Nederland negatief.  In Groningen en Drenthe voorzien veel bedrijven vanwege vaste seizoenschommelingen dit eerste kwartaal juist een lagere omzet ten opzichte van het vorige kwartaal. 

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Rising Star nieuwe kwartaal innovatieprijs voor ondernemers

livewire rising star

Shell LiveWIRE en de Kamer van Koophandel introduceren Rising Star, een nieuwe innovatieprijs die eens in het kwartaal wordt uitgereikt aan die innovatieve ondernemer die jury en publiek weet te overtuigen van de toegevoegde waarden van zijn of haar innovatieve product of dienst.

Rubriek: Tarief-Prijs-Salaris
Ondernemer van 56 heeft het hoogste uurtarief

geld man

Een derde van de ZZP-ers in Nederland is een hoogopgeleide ‘kenniswerker’ zie ook Zelfstandig Professionals, ofwel ZP-ers wordt genoemd.  Van deze hoogopgeleide ZP-ers wordt het hoogste uurtarief gehanteerd bij ondernemers van 56 jaar. Dit is één van de conclusies uit ZP Facts, de nieuwe marktmonitor voor zelfstandig professionals.

Rubriek: Startkapitaal
Ondernemers profiteren vaker van krediet overheid

lening overheid

Ondernemers maken vaker gebruik van de kredietmogelijkheden die de overheid hen biedt. Het afgelopen jaar verstrekte de overheid meer garanties en leningen. Het gaat hierbij met name om microkredieten en SEED-capital. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Economische Zaken (EZ).

Rubriek: Marktonderzoek
Meer startende ondernemers in januari 2015

startende ondernemer groei

Ten opzichte van januari 2014, zijn er dit jaar in januari meer startende ondernemers bijgekomen. Daar komt bij dat er in dezelfde periode minder faillissementen zijn uitgesproken. Hiermee lijkt het economische herstel door te zetten. Dit blijkt uit de KvK Bedrijvendynamiek. Opvallende groeiers bij de starters zijn naast de zorgsector ook de sector Cultuur, sport en recreatie.

Rubriek: Marktonderzoek
ZZP-er en MKB zien omzet groeien

omzet groei

ZZP-ers en het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in Nederland zien hun omzet weer groeien. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koopphandel onder 6000 ondernemers. Bij de helft is er sprake van groei, bij de andere helft is de omzet, na tijden van daling, weer gestabiliseerd.

Rubriek: Opleiding-Cursus
Nieuw seminarprogramma voor ondernemen met Duitsland

duitsland cursus

Marketingstrategieën, fiscale regelingen en taalbarrières: het nieuwe seminarprogramma van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) voor de eerste helft van 2015 helpt ondernemers om makkelijker voet aan de grond te krijgen op de Duitse markt of hun activiteiten in het buurland uit te breiden. 

 

Rubriek: Internationaal-Export
Export van Nederlandse agrarische producten stijgt

groei export

Ondanks een turbulent jaar is de agrarische export in 2014 gestegen naar bijna 90 miljard euro. De Nederlandse agrarische handel is vooral gericht op landen binnen de Europese Unie. De 27 EU-landen hebben samen een aandeel van 77% in de Nederlandse agrarische export.

Rubriek: Startkapitaal
Bedrag crowdfunding in 1 jaar verdubbeld

crowdfunding

Het bedrag dat in Nederland met crowdfunding is binnengehaald is in 2014 verdubbeld ten opzichte van 2013. Vorig jaar werd 63 miljoen euro opgehaald met crowdfunding, bijna twee keer zoveel als de 32 miljoen die in 2013 nog opgehaald werd. In 2014 werden meer dan 2000 projecten en ondernemingen succesvol gefinancierd. In totaal is in Nederland in de afgelopen jaren meer dan 100 miljoen euro via crowdfunding opgehaald.

Rubriek: Netwerken-Acquisitie
Zzp-er hanteert coulant acceptatiebeleid op social media

social media

Zzp’ers hanteren een coulant acceptatiebeleid op sociale netwerken als LinkedIn en Facebook. 37% van de zzp’ers accepteert iedereen die hem toevoegt op Linkedin – ook al kent hij diegene door wie hij is uitgenodigd niet. Wel let de meerderheid (56%) beter op wat hij plaatst op sociale netwerken, sinds hij zzp’er is geworden. 
Starter? Word nu lid!

Al 11666 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


utrecht

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gratis event: Thrive Now, regret nothing later

Johan van der Put

We komen tot de kern waarom ondernemers falen in het bereiken van hun doelen. We introduceren je in krachtige perspectieven die leiden tot effectieve en bijzonder productieve levens en business.

Aanmelden: http://bitly.com/JohanvanderPut

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!