Starter van de Maand

Marleen Teters van Vinoos by AMS

Marleen Teters Vinoos by AMS - StartendeOndernemers

Deze maand aandacht voor Marleen Teters, die vorig jaar samen met  Mireille Reuling en Sandra Fennema - Pol Vinoos by AMS oprichtte. Hiermee introduceerden zij hun product WINE gums die echt naar wijn smaken; The real WINE gum.  "Is alles naar verwachting? Nee, absoluut boven verwachting!!"


Meer Starters van de Maand

Komende events:

22 September 2014
BIJEENKOMST: Handelsmissie Denemarken
Organisator: Starters International Business

22 September 2014
BIJEENKOMST: Road2Next Door Markets
Organisator: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland


Nieuwste lid:

Annemijn PootAnnemijn Poot
Amsterdam

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Marktonderzoek
Het gaat goed met de toeristische sector

toerisme startende ondernemers

Mede door de buitenlandse toeristen is de toerismesector de afgelopen jaren enorm gegroeid. Niet alleen doordat er nou zoveel meer toeristen naar Nederland komen, maar vooral doordat de prijzen die zij moeten betalen enorm gestegen zijn en zij daardoor meer uitgeven.  In 2013 verwelkomde Nederland 12,8 miljoen buitenlandse toeristen in hotels en dergelijke.

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Miljoenennota 2015 in het kort

minister van financien startende ondernemer

De miljoenennota zoals die afgelopen dinsdag werd gepresenteerd geeft een licht positief beeld weer over de Nederlandse economie. Langzaam lijken we uit de crisis te komen, al doen we dit een stuk minder goed dan bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk. Export en bedrijfsinvesteringen nemen toe. Maar door de instabiele situatie in bijvoorbeeld Oekraine blijft het herstel wankel en moeilijk te voorspellen.

Rubriek: Financieringsplan
Bank financiert niet; alternatieve financiering populair

bedrijfsfinanciering startende ondernemers

Banken blijven de hand op de knip te houden waar het gaat om het verstrekken van een bedrijfsfinanciering. Met name kleinere financieringen, onder de €250.000, worden niet snel verstrekt. Wordt dit wel verstrekt, dan zijn de voorwaarden vaak ongunstig voor de ondernemer.

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Koning voorzichtig positief over economie

troonrede startende ondernemers

Koning Willem Alexander las vanmiddag voor de tweede keer in zijn ambtsperiode de troonrede voor. Hierin was hij voorzichtig positief over de economie. Hij zei hierover: "In eigen land werkt de regering aan structureel herstel en groei van de economie en werkgelegenheid. Daarvoor zijn nodig: gezonde overheidsfinanciën, een evenwichtige inkomensverdeling, een houdbaar stelsel van sociale en oudedagsvoorzieningen, een goed functionerende arbeidsmarkt en woningmarkt, een toekomstgericht onderwijsstelsel en betaalbare en toegankelijke zorg."

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Miljoenennota raakt de kleine ondernemer

miljoenennota startende ondernemers

De -uitgelekte- miljoenennota, met de rijksbegroting voor komend jaar, pakt niet altijd voordelig uit voor de kleine ondernemer. Een aantal fiscale voordelen worden ingetrokken of  aangepast in het nadeel van de ondernemer. Over het algemeneen vallen de bezuinigingen van het kabinet overigens mee. Het kabinet is dan ook voorzichtig positief voor het komende jaar, hoewel de Nederlandse economie nog maar weinig herstel laat zien. 

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Nederland klaar voor prinsjesdag

prinsjesdag startende ondernemers

Alle voorbereidingen voor Prinsjesdag zijn getroffen en Nederland is er klaar voor. Voor en veilig rit van de Gouden Koets zijn maatregelen getroffen zoals speciale touwen die in de tramrails zijn gelegd. Hierdoor kunnen de rijtuigen en de paarden gemakkelijker over de tramrails in de Haagse binnenstad rijden.

Rubriek: Belastingen
Goedkeuring voor teruggave omzetbelasting ander rekeningnummer

omzetbelasting startende ondernemers

De omzetbelasting van ondernemers die een bankrekening gebruiken die niet op eigen naam staat, kan onder voorwaarden worden uitbetaald. Dat maakte Staatssecretaris Wiebes van Financiën onlangs bekend. Vanaf 1 januari 2015 komt de tenaamstellingsverplichting voor de omzetbelasting volledig te vervallen.

Rubriek: Marktonderzoek
Nederlandse HORECA doet het goed

horeca startende ondernemers

De Nederlandse cafés, restaurants en hotels behaalden in het tweede kwartaal van dit jaar een gezamelijke omzetgroei van 1,3 procent. Dit ten opzicht van het kwartaal daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Hiermee zet de groei door die al eerder dit jaar werd bewerkstelligd. 

Rubriek: Innovatie
De Ondernemersclub; nieuw op RTL 7

tv netwerk startende ondernemers

De Ondernemersclub is een nieuw televisieprogramma voor ondernemers dat vanaf deze week wekelijks uitgezonden wordt op RTL7. Maar het is meer dan een televisieprogramma alleen. De opnames zijn tevens een netwerkbijeenkomst op locatie voor ondernemers die geinteresseerd zijn in het thema van de uitzending van die week.

Rubriek: Kamers-van-Koophandel
KvK viert 2,5 miljoenste inschrijving

handelsregister startende ondernemers

Op vrijdag 22 augustus 2014 vond de 2,5 miljoenste inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel plaats. De startende ondernemer die zich inschreef was het bedrijf Back2Table van vader en zoon van Duijn uit Nieuwerburg aan den Rijn. 

Rubriek: E-commerce
Meer banen door groei webwinkels

webwinkel startende ondernemers

De werkgelegenheid in de detailhandel is voor het eerst sinds 2007 gegroeid. Dit is mede het resultaat van de opkomst van de webwinkel, zo meldt de ING in een onlangs gepubliceerd onderzoek. Het aantal banen bij  online winkels groeide in de afgelopen 7 jaar van ruim 14.000 tot meer dan 35.500. Landelijk steeg de werkgelegenheid in de detailhandel met bijna 5 procent. 

Rubriek: Jaarboek-Jaarverslag
Kwartaalresultaten Conjunctuurenquete Nederland

kwartaalcijfers coen startende ondernemers

De Conjunctuurenquête Nederland (COEN) ondervraagt elk kwartaal ondernemers over onderwerpen die hen aangaan zoals omzetontwikkelingen, winstgevendheid, investeringen en personeelssterkte. Er wordt gevraagd naar ervaringen in het afgelopen kwartaal en verwachtingen voor het huidige kwartaal. 
Starter? Word nu lid!

Al 11674 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


Belastingforum

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Belastingforum.nl

Vragen over belastingzaken kun je stellen op Belastingforum.nl. In dit forum kunnen ondernemers maar ook particulieren elkaar helpen of door specialisten geholpen worden bij al hun fiscale vragen.
Probeer het nu uit en meld je hier gratis aan.

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!