Column

Het einde van het jaar komt er aan. Wat nu?

John Norder column

Het eind van 2014 komt snel dichterbij. Ik wil de komende maanden extra aandacht besteden aan allerlei zaken, die je nog kunt regelen voor het einde van het jaar. Je boekhouding over het jaar 2014 wordt straks afgesloten, waarna de cijfers zullen worden verwerkt in je aangifte inkomstenbelasting. Zorg er voor, dat je administratie op orde is voor het eind van het jaar. 


Meer columns

Komende events:

12 Januari 2015
BIJEENKOMST: Ondernemersspreekuur
Organisator: Ondernemersklankbord team Limburg

07 Maart 2015
CURSUS: Doorgroeien na de start
Organisator: MKB Cursus en Training


Nieuwste lid:

roy v groy v g
Kaapstad

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Personeel
70.000 zzp-ers gestart vanwege gedwongen ontslag

schijnzelfstandige

In een anonieme enquête van de ZZP Barometer onder 1.172 zzp’ers geeft één op de dertien zzp’ers (7,7%) aan zichzelf als ‘schijnzelfstandige’ te beschouwen. In totaal zijn dit meer dan 70.000 zzp’ers die als werknemer gedwongen zijn ontslagen en vervolgens zijn ingehuurd als zzp’er. “Het aantal schijnzelfstandigen is het grootst in de creatieve sector,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

 

Rubriek: Innovatie
Opvouwbare container bespaart flink op transportkosten

HCI

Rederijen kunnen met de in- en uitklapbare zeecontainer 4FOLD van Holland Container Innovations (HCI) jaarlijks 25 procent besparen op de transportkosten van lege containers. Op de plek van één conventionele container past namelijk een pakket van vier ingeklapte containers. Met een Innovatiekrediet van het ministerie van Economische Zaken ontwikkelde HCI de 4FOLD van concept tot ISO-gecertificeerd prototype – een prachtig voorbeeld voor innovatief Nederland.

Rubriek: Allochtoon-ondernemer
Winnaar Dare to have a Dream 2014 bekend

Dream Award

Tijdens de jubileum editie van het jaarlijkse Event van de Dutch Dream Foundation (DDF) vandaag won Abolfazl Karimi de prijs van de beste ondernemer van het “Dare to have a Dream”-programma 2014. Het afgelopen jaar werden 24 talentvolle ondernemers met een bi- culturele achtergrond gecoacht door topmanagers uit het bedrijfsleven.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Shell LiveWIRE Award 2014 winnaars bekend

LG Sound BV startende ondernemers

Op dinsdag 2 december is de Shell LiveWIRE Award 2014 gewonnen door Yousef Yousef van LG Sound BV – een bedrijf dat een duurzame techniek heeft ontwikkeld om via ultrasone geluidsgolven de algenstand terug te dringen. Met meer dan 50% van de stemmen wonnen Eldert Besseling en Hugo Ekkelenkamp van Netics BV de Shell LiveWIRE Publieksprijs 2014.

Rubriek: Tarief-Prijs-Salaris
ZZP-ers eisen voorschot door wanbetaling opdrachtgevers

ZZP voorschot

Omdat meer dan de helft van de opdrachtgevers doorgaans te laat betaalt zien steeds meer ZZP'ers zich genoodzaakt om een voorschotbetaling te eisen. Sommige opdrachtgevers hanteren zulke lange betalingstermijnen dat de ZZP'er hierdoor in de moeilijkheden komt. Anderen komen hun eigen betalingstermijnen niet na. 

Rubriek: Marktonderzoek
Meer vertrouwen ondernemers

ondernemersvertrouwen statistieken

Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van het Nederlandse bedrijfsleven, is aan het begin van het vierde kwartaal hoger uitgekomen dan in het derde kwartaal. De ondernemers zijn nu een jaar lang positief gestemd en het vertrouwen is in ruim drie jaar niet zo groot geweest als nu. Daarnaast zijn de ondernemers overwegend positief over 2015: ze rekenen komend jaar op meer omzet, export en investeringen. De ondernemers voorzien echter geen groei van de werkgelegenheid.

Rubriek: Verzekering-Pensioen
Zzp-pensioenfonds minder in trek dan verwacht

zzp pensioen

Het zzp-pensioenfonds dat vandaag wordt gepresenteerd door vier zzp-organisaties en pensioenuitvoerder APG kan op minder interesse rekenen dan verwacht. Slechts 12,3% van de zzp’ers wil zich in 2015 aansluiten bij het fonds, zo blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 866 zzp’ers. De vier zzp-organisaties becijferden zelf eerder dat maar liefst 60% van de zzp’ers vrijwel zeker deel wil nemen aan het fonds.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
LiveWIRE finalist: ParkFlyRent

Parkflyrent startende ondernemers

 "ParkFlyRent maakt vliegende start met autodeelconcept."  Maak kennis met de 4 LiveWIRE finalisten van dit jaar en stem op jouw favoriet. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE is een initiatief van Shell i.s.m. de Kamer van Koophandel. In dit artikel aandacht voor Niels de Greef  en zijn bedrijf ParkFlyRent dat gevestigd is in Schiphol.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
LiveWIRE finalist: NETICS BV

 NETICS BV startende ondernemers

"Droge voeten houden dankzij ingenieuze dijk van baggerspecie." Maak kennis met de 4 LiveWIRE finalisten van dit jaar en stem op jouw favoriet. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE is een initiatief van Shell i.s.m. de Kamer van Koophandel. In dit artikel aandacht voor Eldert Besseling en Hugo Ekkelenkamp uit Alblasserdam en hun bedrijf NETICS BV.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
LiveWIRE finalist: LG Sound BV

LG Sound BV startende ondernemers

"Unieke combinatie van waterkwaliteitsmetingen en ultrasone geluidsgolven dringt algenstand terug." Maak kennis met de 4 LiveWIRE finalisten van dit jaar en stem op jouw favoriet. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE is een initiatief van Shell i.s.m. de Kamer van Koophandel. In dit artikel aandacht voor Yousef Yousef uit Zoetermeer en zijn bedrijf LG Sound BV.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
LiveWIRE finalist: GainPlay Studio

gainplay studio startende ondernemers

"Hersengestuurde computergame helpt patiënten te ontspannen en stress kwijt te raken." Maak kennis met de 4 LiveWIRE finalisten van dit jaar en stem op jouw favoriet. LiveWIRE helpt innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE is een initiatief van Shell i.s.m. de Kamer van Koophandel.  In dit artikel aandacht voor Jan Jonk uit Utrecht en zijn bedrijf Gainplay Studio.

Rubriek: Investeren
Minder investeringen in innovatie door MKB

innovatie investeren

De laatste jaren investeert het MKB minder in innovatie. Voordat de kredietcrisis begon lag het aandeel innovatieve MKB-bedrijven nog ruim boven de 60%, vanaf 2008 nam dit aantal af. In 2012 was er een licht herstel, waarbij 58% van de MKB-bedrijven aan innovatie deed. Daarna daalde dit aantal weer, tot 45% in 2014, het laagste niveau sinds het begin van de metingen.
Starter? Word nu lid!

Al 11666 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


Belastingforum

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Belastingforum.nl

Vragen over belastingzaken kun je stellen op Belastingforum.nl. In dit forum kunnen ondernemers maar ook particulieren elkaar helpen of door specialisten geholpen worden bij al hun fiscale vragen.
Probeer het nu uit en meld je hier gratis aan.

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!