StartendeOndernemers - home
Koning voorzichtig positief over economie

troonrede startende ondernemers

Koning Willem Alexander las vanmiddag voor de tweede keer in zijn ambtsperiode de troonrede voor. Hierin was hij voorzichtig positief over de economie. Hij zei hierover: "In eigen land werkt de regering aan structureel herstel en groei van de economie en werkgelegenheid. Daarvoor zijn nodig: gezonde overheidsfinanciën, een evenwichtige inkomensverdeling, een houdbaar stelsel van sociale en oudedagsvoorzieningen, een goed functionerende arbeidsmarkt en woningmarkt, een toekomstgericht onderwijsstelsel en betaalbare en toegankelijke zorg."


Naar dossier Prinsjesdag2014

Komende events:

19 September 2014
BIJEENKOMST: De Ondernemersclub - Agri en Food
Organisator: De Ondernemersclub

22 September 2014
BIJEENKOMST: Handelsmissie Denemarken
Organisator: Starters International Business


Nieuwste lid:

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Koning voorzichtig positief over economie

troonrede startende ondernemers

Koning Willem Alexander las vanmiddag voor de tweede keer in zijn ambtsperiode de troonrede voor. Hierin was hij voorzichtig positief over de economie. Hij zei hierover: "In eigen land werkt de regering aan structureel herstel en groei van de economie en werkgelegenheid. Daarvoor zijn nodig: gezonde overheidsfinanciën, een evenwichtige inkomensverdeling, een houdbaar stelsel van sociale en oudedagsvoorzieningen, een goed functionerende arbeidsmarkt en woningmarkt, een toekomstgericht onderwijsstelsel en betaalbare en toegankelijke zorg."

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Miljoenennota raakt de kleine ondernemer

miljoenennota startende ondernemers

De -uitgelekte- miljoenennota, met de rijksbegroting voor komend jaar, pakt niet altijd voordelig uit voor de kleine ondernemer. Een aantal fiscale voordelen worden ingetrokken of  aangepast in het nadeel van de ondernemer. Over het algemeneen vallen de bezuinigingen van het kabinet overigens mee. Het kabinet is dan ook voorzichtig positief voor het komende jaar, hoewel de Nederlandse economie nog maar weinig herstel laat zien. 

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Nederland klaar voor prinsjesdag

prinsjesdag startende ondernemers

Alle voorbereidingen voor Prinsjesdag zijn getroffen en Nederland is er klaar voor. Voor en veilig rit van de Gouden Koets zijn maatregelen getroffen zoals speciale touwen die in de tramrails zijn gelegd. Hierdoor kunnen de rijtuigen en de paarden gemakkelijker over de tramrails in de Haagse binnenstad rijden.

Rubriek: Belastingen
Goedkeuring voor teruggave omzetbelasting ander rekeningnummer

omzetbelasting startende ondernemers

De omzetbelasting van ondernemers die een bankrekening gebruiken die niet op eigen naam staat, kan onder voorwaarden worden uitbetaald. Dat maakte Staatssecretaris Wiebes van Financiën onlangs bekend. Vanaf 1 januari 2015 komt de tenaamstellingsverplichting voor de omzetbelasting volledig te vervallen.

Rubriek: Marktonderzoek
Nederlandse HORECA doet het goed

horeca startende ondernemers

De Nederlandse cafés, restaurants en hotels behaalden in het tweede kwartaal van dit jaar een gezamelijke omzetgroei van 1,3 procent. Dit ten opzicht van het kwartaal daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Hiermee zet de groei door die al eerder dit jaar werd bewerkstelligd. 

Rubriek: Innovatie
De Ondernemersclub; nieuw op RTL 7

tv netwerk startende ondernemers

De Ondernemersclub is een nieuw televisieprogramma voor ondernemers dat vanaf deze week wekelijks uitgezonden wordt op RTL7. Maar het is meer dan een televisieprogramma alleen. De opnames zijn tevens een netwerkbijeenkomst op locatie voor ondernemers die geinteresseerd zijn in het thema van de uitzending van die week.

Rubriek: Kamers-van-Koophandel
KvK viert 2,5 miljoenste inschrijving

handelsregister startende ondernemers

Op vrijdag 22 augustus 2014 vond de 2,5 miljoenste inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel plaats. De startende ondernemer die zich inschreef was het bedrijf Back2Table van vader en zoon van Duijn uit Nieuwerburg aan den Rijn. 

Rubriek: E-commerce
Meer banen door groei webwinkels

webwinkel startende ondernemers

De werkgelegenheid in de detailhandel is voor het eerst sinds 2007 gegroeid. Dit is mede het resultaat van de opkomst van de webwinkel, zo meldt de ING in een onlangs gepubliceerd onderzoek. Het aantal banen bij  online winkels groeide in de afgelopen 7 jaar van ruim 14.000 tot meer dan 35.500. Landelijk steeg de werkgelegenheid in de detailhandel met bijna 5 procent. 

Rubriek: Jaarboek-Jaarverslag
Kwartaalresultaten Conjunctuurenquete Nederland

kwartaalcijfers coen startende ondernemers

De Conjunctuurenquête Nederland (COEN) ondervraagt elk kwartaal ondernemers over onderwerpen die hen aangaan zoals omzetontwikkelingen, winstgevendheid, investeringen en personeelssterkte. Er wordt gevraagd naar ervaringen in het afgelopen kwartaal en verwachtingen voor het huidige kwartaal. 

Rubriek: Financieringsplan
Concrete maatregelen voor groei-financiering MKB

lenen startende ondernemers

Het kabinet heeft actie ondernomen om de groei-mogelijkheden van mkb ondernemers te versterken en maakt tot  € 2,5 miljard vrij aan extra financieringsruimte voor het mkb. Dit om het eigen vermogen van mkb-ers te versterken, het financieringsaanbod te verbreden en ondernemersvaardigheden te verbeteren. Dit in het kader van het 'aanvullend actieplan Mkb-financiering.'

Rubriek: Betaalmiddelen
Europees betaalverkeer per 1 augustus over op SEPA

euro SEPA startende ondernemers

Bijna 2 jaar heeft de Nederlandse ondernemer tijd gehad om zijn betaalverkeer om te zetten naar de nieuwe Europese SEPA (Single Euro Payment Area) norm. Vanaf 1 augustus is de overgang definitief en kunnen er geen betalingen meer op de oude wijze gedaan worden. De SEPA regeling in het kort.

Rubriek: Netwerken-Acquisitie
Zzp-er haalt opdracht steeds vaker online binnen

zzp barometer startende ondernemers

Zzp’ers halen hun opdrachten steeds vaker online binnen: bij 50,9% van de opdrachten heeft de zzp’er online het eerste contact gelegd – via digitale netwerken als LinkedIn, een online marktplaats of de website van de opdrachtgever zelf. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer in opdracht van Yacht onder 1.044 zzp’ers in Nederland. 
Starter? Word nu lid!

Al 11684 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BrandSupply StartendeOndernemers

grafisch ontwerpwedstrijd starten bij Brandsupply

50% korting via StartendeOndernemers.nl
Logo, huisstijl of ander grafisch ontwerp nodig? Start een ontwerpwedstrijd en ontvang tientallen voorstellen. Gebruik de volgende kortingscode en start een ontwerpwedstrijd met 50% korting: Word lid en ontvang de code.
Bezoek nu de Brandsupply site.

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!