Starter van de Maand

Nellie Menger

Nellie Menger startende ondernemers

Deze maand aandacht voor Nellie Menger uit Hemrik (Friesland). Haar achtergrond ligt in de bedrijfskunde en deeltijd werkt zij binnen dit kader in de zorg en welzijn sector. Met haar bedrijf Juist in Balans, een coach- en trainingsbureau met inzet van paarden,  zet zij haar eerste stappen als ondernemer.


Meer Starters van de Maand

Komende events:

01 November 2014
BEURS: Startersdag Kamer van Koophandel
Organisator: Kamer van Koophandel

01 November 2014
BEURS: Startpunt Zuid Startersdag Breda
Organisator: Building Events


Nieuwste lid:

Tom HattinkTom Hattink
Den Haag

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Innovatie
Innovatiefinanciering voor innovatieondernemers

Quickboats StartendeOndernemers

Nederland loopt voorop met innovatieve ontwikkelingen. Van krachtpatsers als ASML tot eenpitters met een uniek product. Wibo van Wier, die de overheid gedag zei om zijn eigen onderneming te starten, behoort tot categorie twee. Hij introduceerde Quickboats in Europa, lichtgewicht opvouwbare boten uit Australië. Nu verwelkomt de overheid de ondernemer aan de andere kant van het loket: voor financiering en advies.

Rubriek: Investeren
Leiden regelt collectieve bestedingen met Ondernemersfonds

regio Leiden StartendeOndernemers

Ondernemers in Leiden profiteren voor hun collectieve kosten van het Ondernemersfonds. Het Ondernemersfonds is bedoeld om de collectieve bestedingen van ondernemers in de gemeente Leiden te financieren. Leiden is de eerste stad in Nederland met een dergelijk initiatief. Door de collectieve aanpak wordt free-riders problematiek tegengegaan. Het fonds is al sinds 2005 een succes.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Finalisten Ondernemersprijs Haaglanden bekend gemaakt

Ondernemersprijs Haaglanden startende ondernemers

In Den Haag zijn de nominaties voor de Ondernemersprijs Haaglanden bekend gemaakt. De ondernemersprijs wordt al achttien jaar uitgereikt. De Stichting Ondernemersprijs Haaglanden wil door middel van de prijs netwerken tussen ondernemers met een vestiging in de regio Haaglanden stimuleren, contacten tussen het bedrijfsleven en de lokale en regionale overheid verbeteren en onderwijsinstellingen bij het bedrijfsleven betrekken. 

Rubriek: Bedrijfsruimte
Nieuwe flexplekken in Dordrecht: WorkQonnect

regio Zuid Holland startende ondernemers

Open en gesloten werkplekken die zzp-ers en mkb-ers de mogelijkheid geven om flexibel te werken. Dat is het nieuwe WorkQonnect gebouw dat onlangs in Dordrecht werd geopend. Workqonnect is gevestigd in een kantoorpand dat drie jaar lang leeg stond. Na een verbouwing, waarbij de aanpassingen zodanig zijn uitgevoerd dat het pand energielabel A status heeft gekregen, dienden de eerste huurders zich aan. 

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Finalisten Shell LiveWIRE Award 2014 bekend

liveWIRE finalisten 2014 startende ondernemers

Onlangs streden 13 Nederlandse ondernemers bij Shell in Rijswijk om een finaleplaats voor de Shell LiveWIRE Award 2014. Vier van hen wisten een plek in de finale te bereiken die op 2 december a.s. plaatsvindt. De Shell LiveWIRE Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge ondernemer (onder de 35 jaar) die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit. De finalisten maken kans op de juryprijs van 10.000 euro en de publieksprijs van 2.500 euro. 

Rubriek: Personeel
MKB-ondernemers zijn bereid om mensen met beperking in dienst te nemen

arbeidsbeperkte vacature

De Nederlandse MKB ondernemer is bereid om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. De voorwaarde is wel dat ze daarbij op passende wijze ondersteund kunnen worden door betrokken organisaties en overheid.  Op dit moment zijn er ruim 60.000 Wajongers en Wsw’ers regulier werkzaam bij een klein percentage (4,8%) ondernemers. 

Rubriek: Opleiding-Cursus
Breda krijgt school voor startende ondernemers

school startende ondernemers

In Breda wordt binnenkort de Ondernemersschool geopend. De Ondernemersschool is een nieuw en erkend opleidingsinstituut dat zich met haar uitgebreide aanbod van beroepsopleidingen en korte cursussen richt op de startende en bestaande ondernemer. 

Rubriek: Investeren
MKB heeft nieuwe financieringsvormen nodig

banken startende ondernemers

MKB bedrijven zouden minder afhankelijk moeten worden van kredietverlening door banken. Andere aanbieders zijn nodig om het mkb van meer risicodragend vermogen te voorzien. Verschillende vormen van marktfalen gaan nu ten koste van de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf. Dit blijkt uit een rapport van de Sociaal-Economische Raad (SER). De SER adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. 

Rubriek: Opleiding-Cursus
Veel universitair geschoolden beginnen eigen bedrijf

universitair starter

Pas afgestudeerde universiteitsverlaters kiezen vaker voor het ondernemerschap. Dit wordt toegeschreven aan de toegenomen aandacht voor ondernemerschap in het Nederlandse hoger onderwijs in de afgelopen jaren. Doordat steeds meer mensen kiezen voor het eigen bedrijf is de laatste 10 jaar vraag ontstaan om in het onderwijs meer aandacht aan ondernemerschap te geven. Dit zowel in het HBO als universitair onderwijs. Dit resulteert uiteindelijk in dit sneeuwbaleffect. 

 

Rubriek: Verzekering-Pensioen
ZZP-er moet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid

verzekering zzp startende ondernemers

Werkgeversvereniging AWVN presenteert vanmiddag een voorstel voor een nieuw sociaal basisstelsel voor werkenden aan premier Rutte. Het stelsel van sociale zekerheid moet grondig worden gerenoveerd zodat alle werkenden hierop een beroep kunnen doen, ongeacht de vorm van hun werkcontract, volgens het AWVN. Opvallend is dat er in het manifest ook ruimte is, of juist ruimte is gemaakt voor het groeiend aantal ZZP-ers in Nederland. 

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Nederland in de top 3 bij de European Enterprise Promotion Awards

European Enterprise Promotion Awards startende ondernemers

Op 2 oktober werden in Napels de European Enterprise Promotion Awards 2014 uitgereikt. De twee door Nederland voorgedragen kandidaten, International Business College en Get in the Ring, eindigden in de top 3 van hun categorieën. Encouraging Business Start-ups by Mothers with Young Children uit Hongarije won de prestigieuze Grand Jury Prize, uitgereikt door Joanna Drake, juryvoorzitter en directeur ondernemerschapsbevordering en MKB bij de Europese Commissie.

Rubriek: Ondernemersverenigingen
60 Groningse ondernemers promoten samen hun streek

ondernemers de marne startende ondernemers

Een coöperatie van 60 Groningse ondernemers presenteren hun streek De Marne middels een online gids; Hotel de Marne: Groningse Gids voor avonturiers en eigenheimers. Hotel de Marne is de nieuwste online gids met alle toeristische informatie over het gebied De Marne, Groningen. De schuddende Groningse grond heeft actieve ondernemers uitgedaagd om tegengas te geven en samen te werken om de economische stabiliteit te versterken, de reiziger te koesteren en de toeristische attracties aantrekkelijk te maken.
Starter? Word nu lid!

Al 11669 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


utrecht

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Belastingforum.nl

Vragen over belastingzaken kun je stellen op Belastingforum.nl. In dit forum kunnen ondernemers maar ook particulieren elkaar helpen of door specialisten geholpen worden bij al hun fiscale vragen.
Probeer het nu uit en meld je hier gratis aan.

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!